Esnaf canına kıyarken, 'kapanan dükkan yok' diyen istifa etmeli

CHP'li Öztrak: Esnaflarımız dükkânına gelen ödeme ihbarlarına, canlarıyla ihtar çekerken, 'Kapanan dükkân yok' diyebilen yönetici yüreği varsa o koltukta oturmaz. İstifa eder.

Eski Hazine müsteşarlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Salgında, devletine 40 yıl vergi veren esnafa, 40 gün bakamayan, esnafı borca batıran, sonra da zor gününde esnafın borcunu o da 6 aylığına yüksek faizlerle yapılandırıp, borç taksitlerinin sayısını bile ötelemeyen, esnafı salgında bir başına bırakan, esnaflarımız dükkânına gelen ödeme ihbarlarına, canlarıyla ihtar çekerken, “Kapanan dükkân yok” diyebilen yönetici yüreği varsa o koltukta oturmaz. İstifa eder.” dedi.

“Markette nasıl az para harcanır, çöpten yemek nasıl ayıklanır”

Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları da kaydetti:


“Son bir yılda portakalın fiyatı yüzde 67, yumurtanın fiyatı yüzde 67, mercimeğin fiyatı yüzde 59, Ayçiçek yağının fiyatı yüzde 54, pırasanın fiyatı yüzde 53, mısırözü yağının fiyatı yüzde 53 artmışken, mutfaklar yangın yerine dönmüşken, ülkede açlık yeniden ortaya çıkmışken, tencereler boşalmışken, yandaş gazetelerde “Markette nasıl az para harcanır” diye, manşet attıran bir hükümet var. Devletin televizyonuna “Çöpten nasıl yemek ayıklanır” diye, program yaptıran bir hükümet var. Devletin ajansına kendi esnafımızın değil, “Japon esnafının dertlerini” haber yaptıran bir hükümet var. Bunların yürekleri varsa o koltukta bir dakika oturmaz, istifa ederler.”

Basın toplantısında Öztrak’a şu soru da yöneltildi:

“Sağlık Bakanlığının ve uzmanlarının kalabalıklardan uzak durulması yönünde uyarıları var. Buna karşın AK Parti kongreleri ciddi kalabalıklarla yapılmaya devam ediyor. Son olarak Edirne İl Kongresi sonrası 47 kişinin pozitif olduğu iddiası gündeme düştü. Sizin bu pozitif olma ve kalabalık kongrelere ilişkin yorumunuz nasıl olacak?”

Öztrak soruyu şöyle cevapladı:


“ Memlekette salgın var diye lokantalar kapalı, kahvehaneler kapalı, kafeler kapalı, esnaf kan ağlıyor. Barolar genel kurullarını yapamıyorlar. Ama sosyal mesafeye uymadan şarkılı, türkülü toplantı yapılan tek organizasyon AK Parti il kongreleridir. Vatandaşa yasak olan her şey AK Parti’ye serbest. Erdoğan sosyal mesafe kurallarına uymadan salonları dolduran partililerine teşekkür etmeyi ihmal etmiyor. Ama Sağlık Bakanı “Kalabalık toplantılar yapmayın” diyor. Vaka sayıları kritik seviyelerin üzerinde seyrediyor. Aşı yok. Daha önce de söyledim, bu kongrelerden sonra o illerdeki vaka sayısı artışlarının vebali Erdoğan’ın boynunadır. Tekrar burada büyük bir özgüvenle tekrarlıyorum. Erdoğan bu sorumsuzluğun vebalini üstlenmeli ve istifa etmelidir.”

Bakmadan Geçme