Esnaf su faturasını bile ödeyemeyecek durumda

HDP'li Gaydalı: 'Esnaf başta olmak üzere, küçük ve orta birçok işletmeyle üretici âdeta yapayalnız bırakıldı. 'Devlet desteği' adı altında borçlandırılan esnaflar, kredilerini ödemek bir yana dursun elektrik, su faturalarını dahi ödeyemeyecek durumdalar.'

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı “Esnaf başta olmak üzere, küçük ve orta birçok işletmeyle üretici âdeta yapayalnız bırakıldı. "Devlet desteği" adı altında borçlandırılan esnaflar, kredilerini ödemek bir yana dursun elektrik, su faturalarını dahi ödeyemeyecek durumdalar.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada suni gündemler yaratarak ekonomik sorunlarının üstü örtülmeye çalışıldığını belirten Gaydalı “Fakat her hafta pazara, markete giden insanlar ekonomik sorunun varlığını iliklerine kadar hissediyor” diye konuştu.

Gaydalı şunları kaydetti:

“Yerel ölçekte de ciddi sorunlar hâlâ mevcudiyetini korumakta. Bitlis'te özellikle esnaf kardeşlerimiz ayakta durmakta zorlanmaktadır. Yeni açıklanan müjdeleriniz açılan yaraya merhem olmaktan çok uzak. Vergileri ertelemekle her şeyi çözeceğinize inanıyorsunuz. Esnaf kazanmadığı sürece borcu ne kadar ertelediğinizin hiçbir önemi yok, bunu dahi göremiyorsunuz. Bu sorun şirket bazında değil, sosyolojik olarak kişi bazında yapılacak araştırmalarla çözülebilir. Milyonlarca işsiz insan var, onlar ne yapsın?”

Bakmadan Geçme