Esnaf ve çiftçinin borçlarının faizi silinecek

CHP Sözcüsü Öztrak: 'Esnafımızın, çiftçimizin borçlarının faizlerini sileceğiz. Borçları uygun vadeyle yeniden yapılandıracağız.'

 

 Eski Hazine Müsteşarlarından CHP Sözcüsü Faik Öztrak Türkiye’nin içinde olduğu buhranın sebebinin, bugüne kadar yapılan hatalar olduğunu ifade ederek “Esnafımızın, çiftçimizin borçlarının faizlerini sileceğiz. Borçları uygun vadeyle yeniden yapılandıracağız.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında buhrandan çıkış için izlenecek stratejinin ana hatlarını açıklayan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın gündeminde esnaf da vardı.

"Çiftçilerimiz borçlarının faizsiz yeniden yapılandırılmasını istiyor"

İşte partisinin Genel Merkez’in basın toplantısı düzenleyen Öztrak’ın konuşmasında esnaftan bahsettiği bölüm:

“Milletimiz sabırlıdır. Ama artık milletimizin istiap haddi doldu, taştı. Tek Adam Vesayet Rejiminin ve Erdoğan’ın Şahsım Hükümetinin raf ömrü doldu. Saray, bu hafta “İnsan Hakları Eylem Planı” açıkladı. Millet dönüp, bakmadı. Tınmadı bile. Çünkü milletin artık lafa karnı tok. İcraat görmek istiyor. Esnaflarımız borç değil, gelir desteği istiyor. Çiftçilerimiz borçlarının faizsiz yeniden yapılandırılmasını istiyor. İşçilerimiz insanca yaşayacağı bir ücret istiyor. İşsizlerimiz iş bekliyor. Gençlerimiz bu ülkede kendilerine yakışır bir gelecek bekliyor. Analar babalar evlatlarının yüzü gülsün istiyor. Bu ülkeyi 19 yıldır kim yönetiyor? Hükümette kim var? Erdoğan. Bu 19 yılda ülkemizde, insan haklarına saygı yoksa, adalet yoksa, hukukun üstünlüğü yoksa, millete hesap verme yoksa, bunun sorumlusu kim? Elbette Erdoğan.”  

"Esnaf ve çiftçinin borçlarının faizi silinecek"

“Özellikle iki sorun, yakın dönemde ekonomimiz üzerinde baskı yaratacaktır. Bunlardan ilki “katılaşan işsizlik”, ikincisi ise “mali durumu sürdürülemez şirketler.” İşsizliği azaltmak üzere, iddialı bir “istihdam stratejisi” uygulayacağız. Maliye politikasındaki manevra alanını, bu amaç çerçevesinde hedef odaklı ve belirli bir program çerçevesinde kullanacağız. Özellikle küçük esnaflarımızın ve çiftçilerimizin yanında olacağız. Esnafımızın, çiftçimizin borçlarının faizlerini sileceğiz. Borçları uygun vadeyle yeniden yapılandıracağız.”

Bakmadan Geçme