Esnafa karşılıksız AYAĞA KALKIŞ KREDİSİ verilsin!

CHP'li Sümer, pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesiyle ülke genelinde yüz binlerce işletmenin açıldığını hatırlatarak 'Mutlaka esnafı karşılıksız ayağa kaldıracak kalkış kredisi desteği verilmelidir' dedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesiyle ülke genelinde yüz binlerce işletmenin açıldığına işaret ederek "Mutlaka esnafı karşılıksız ayağa kaldıracak kalkış kredisi desteği verilmelidir" dedi.

 

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Sümer, esnafın önünün açılması için yapılması gerekenlere ilişkin önerilerini dile getirdi.

Sümer şöyle konuştu:

"Açıklanan kararlar neticesinde, risk grupları ve illere göre, bazı işletmelerin kademeli olarak açılmasına karar verilmiştir ancak esnaflarımız izin verildi, işe başlayayım diyerek düzelecek konumda değiller; aylardır biriken borçları, ödenmeyen faturaları ve kredileri bulunmaktadır. Mutlaka esnafı karşılıksız ayağa kaldıracak kalkış kredisi desteği verilmelidir. Çiftçi borçlarının yapılandırılması gibi esnafın da eski borçları yapılandırılmalıdır. Kamu bankaları esnafa altmış ay vadeli 0 faizli destek kredileri sağlamalıdır. Bu aşamada esnafın son bir senede kötüye dönen sicili silinmelidir. Hâlen çözüm üretilmeyen vergileri ve kira stopajları alınmamalıdır."

Bakmadan Geçme