Esnafa Niyet Çiftçiye Kısmet

Toplantının ana gündem maddelerinin koronavirüs tedbirleri, kafe ve restoranların durumu, sokağa çıkma kısıtlamalarıydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısına başkanlık etkinten sonra esnaf ve sanatkarın beklediği müjdeli  haberi vermedi.

Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme adımlarının Mart ayı itibariyle atılacağını söyledi. Restoran, kafe kıraathanelerlere ilişkin açıklamanın önümüzdeki günlerde  açıklanacağını da ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu:

"Mart aşılamada çok önemli bir mesafe kaydedeceğimiz bir ay olacak. İllerimizi 4 gruba ayırarak, Mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlıyoruz. illerimizi düşük orta yüksek ve çok yüksek olarak sınıflandırıp normalleşme takvimini buna göre yürüteceğiz. Restoran kafe ve benzeri esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Vatandaşlarımız ne kadar dikkatli olur ve hassas davranırsa normalleşme takvimi o derece hızlı ilerleyecektir."

  Erdoğan Türkiye'de illeri 4 gruba ayırdıklarını belirtirken " çiftçilerimize 2 müjde vermek istiyoruz. Gübre desteklerini 100'de 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiyoruz"dedi

 

Bakmadan Geçme