Esnafı borç yükünü artıracak kredi yerine hibe ile destekleyin

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hükümete 'Esnafı borç yükünü artıracak kredi yerine hibe ile destekleyin' çağrısı yaptı

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bolu örneğinden hareketle TBMM Genel Kurulunda esnafın sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sıraladı.

Türkkan şunları kaydetti:

"Bolu ilimizden bahsetmek istiyorum. Diğer illerde olduğu gibi gerek salgın nedeniyle daha da artan ekonomik kriz gerekse tarımda plansız üretimden kaynaklanan hatalar Bolu esnafını, çiftçisini zor duruma sokmuş ve esnaf da çiftçi de acilen yardım beklemektedir. Bolu çiftçisinin elinde yaklaşık 7 bin ton patates kalmış ve çiftçi zarar etmiştir. 1,5 liraya mal ettiği patatesi 80 kuruşa zor satabilmektedir. Çiftçimizin alternatif ürün çeşitliliği de bir an önce artırılmalı ve çiftçi desteklenmelidir.

 Salgın nedeniyle dükkânı aylarca kapalı kalan esnaf, çalışanlarıyla birlikte zor günler geçirmektedir. Esnaf ve çalışanlar kredi verilerek daha da borçlandırılmak yerine hibe yoluyla desteklenmelidir."

Bakmadan Geçme