Esnafın dükkanını kapattınız ama kongreleriniz tam gaz...

CHP'li Aydoğan: 'Hareketliliği artıracak bir araya gelmelerden uzak duralım.' diyen Sağlık Bakanına rağmen, her nedense iktidar partisi üst üste kendi kongrelerini yapıyor ve büyük bir ihtimalle kurultayını da yapacak.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada esnafın sorunarına ve hükümet ile AK Parti'nin çelişkili icraatelerine dikkati çekti.

Aydoğan şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı salgın gerekçesiyle baro genel kurullarını ertelemişti. Bu bir hukuk ayıbı, hatta, son dönemde hukuk devletine kasteden, baroları bölen, kendi yaptığınız yasaya aykırı davranarak yapılan bir hukuk ayıbı. Bu konuyu sorgulayan 76 baro başkanına "Bir pandemi gerçeği var." denilmişti. Bu arada, esnafın dükkânı kapatıldı, STK'ler toplantı yapamaz hâle geldi, okullar yüz yüze eğitim yapamıyorlar. "Hareketliliği artıracak bir araya gelmelerden uzak duralım." diyen Sağlık Bakanına rağmen, her nedense iktidar partisi üst üste kendi kongrelerini yapıyor ve büyük bir ihtimalle kurultayını da yapacak.

Şimdi, buradan soruyorum: Belli ki demokratik hazımsızlığınız söz konusu. STK'leri istemiyorsunuz, baro genel kurullarını da ite kaka kuracağınız ikinci baroları hayata geçirmek için ertelediniz. Bu ayıba ne zaman son vereceksiniz?"

Bakmadan Geçme