Esnafın pandemide aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz

CHP'li Akın: Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredilerin faizleri sıfırlanacak. Esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizleri silinecek, anapara takside bağlanacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçinin üretmek istediğini ama üretemediğini, esnafın ise masraflarını karşılayamadığı için dükkanını açamadığı söyledi. Ahmet Akın, “19 yıldır ülkeyi yönetenler, ülkeyi üreten değil ithal eden bir ülke haline getirdiler. 19 yıldır çiftçiyi tarlaya küstürdüler. 19 yıldır neredeyse 5 Balıkesir kadar alanda ekim yapılmaz oldu” dedi.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde yaptığı ziyaretlerde hemşehrileri ile bir araya geldi. Esnaf ve çiftçi temsilcileri ile görüşen Ahmet Akın, Balıkesir’de çiftçinin ve esnafın giderek artan ve çözüm bekleyen sorunlarını dinledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’de Erdek İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Hale Tuna Tar, ilçe yöneticileri, partililer ile görüştü. Ardından Gönen’e geçen Ahmet Akın, İlçe Başkanlığı ziyaretinden sonra CHP Gönen İlçe Başkanı Ünsal Acar ve ilçe yöneticileri ile birlikte Gönen Bandırma kara yolu Taştepe mevkiisindeki Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren metal döküm fabrikasını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Gönen’den Balya’ya geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın CHP İlçe Başkanlığı’nda Başkan Gülizar Yıldız, ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi. Daha sonra Balya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Balya Ziraat Odası’nı ziyaret eden Ahmet Akın, çiftçinin ve esnafın giderek artan ve çözüm bekleyen sorunları bulunduğuna dikkat çekti. Ahmet Akın, şunları söyledi:
“Türkiye'nin üretmesi lazım. Her alanda üretmeliyiz. 19 yıllık AK parti hükümetleri döneminde neredeyse 5 Balıkesir büyüklüğünde alanında ekim yapılamaz oldu. Çiftçi tarlasını satıyor, hayvancılıkla uğraşanlar hayvanlarını kesiyor. Neden? Kazanamıyor. Bırakın kazanmayı zarar ediyor. İcra memurları kapısına dayanmış durumda. Esnaf kan ağlıyor. Elektrik faturasını ödeyemiyor. Dükkanı kapalı ama fatura üstüne fatura geliyor. CHP iktidar olduğu gün 7 madde olarak açıkladığımız ve hemen yapacağımız icraatlarımızdan ikisi esnafımız ve çiftçimiz ile ilgili. Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredilerin faizleri sıfırlanacak. Esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizleri silinecek, anapara takside bağlanacak. Ülkemize huzuru getireceğiz, bereketi getireceğiz.”
Ahmet Akın son olarak CHP Havran İlçe Başkanı Naci Savaş'ı işyerinde ziyaret ederek Edremit’e geçti.

Bakmadan Geçme