Esnafın, üreticinin sorunlarını giderecek, CEK CEK CEK!

CHP'li Durmaz: Ekonomide ciddi kriz var ama AK PARTİ iktidarı, öğrencilerin borçlarını azaltacak, EYT'lilerin, çiftçilerin, tarım çalışanlarının, emekçilerin, esnafın, üreticinin sorunlarını giderecek, -cek, -cek, -cek. Ama ortada çözüm yok.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, "EYT’lilerin, çiftçilerin, tarım çalışanlarının, emekçilerin, esnafın, üreticinin sorunlarını giderecek" dedi.

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Durmaz, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemizde gerçek işsiz sayısı 10 milyonu aştı. Türkiye dünyada enflasyon liginin 15’inci sırasına yükseldi. Üretim yapan 2 milyon çiftçinin tapusuna ipotek kondu. Çiftçinin tarlaları, traktörleri bir bir satılıyor. Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle konuttan fabrikaya, dükkandan arsaya binlerce gayrimenkul bankalara geçti. Yani üretemeyen, ürettiğini yok pahasına satan, pahalı mazotla üretim yapan köylü; gübre, yem, ilaç ve sulama maliyetlerinin altında ezdiğiniz çiftçi; tarlasını, evini bankaya kaptırmış, devletten de umudunu kesmiş sayenizde. Bankalar tarafından satışa sunulan ticari gayrimenkuller arasında fabrika binaları bile var. Fabrika üretemeyince ne olacak? Banka el koyacak. Ekonomik kriz boyutunu görüyor musunuz? Borçları yeni çekilen kredilerle kapatıyor yani borç yeni bir borçla ancak ödenebiliyor. Ekonomide ciddi kriz var ama AK PARTİ iktidarı, öğrencilerin borçlarını azaltacak, EYT’lilerin, çiftçilerin, tarım çalışanlarının, emekçilerin, esnafın, üreticinin sorunlarını giderecek, -cek, -cek, -cek. Ama ortada çözüm yok."

Bakmadan Geçme