'Esnaf, çalışan, çiftçiden esirgediğini 5'li çeteden de esirge'

CHP'li Altay: Boş kasa esnafın emrinde olsa ne olur, olmasa ne olur? Ama, sen esnaftan, çalışandan, çiftçiden esirgediğini beşli çeteden de esirge.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, salgın sürecinde Türkiye’nin vatandaşlarına en az yardım yapan ülkelerin arasında bulunduğunu öne sürerek “Erdoğan çıkmış, ‘Hazine milletimizin ve esnafımızın emrinde’ diyor. Damadın tam takır ettiği Hazine’yi milletin emrine versen ne olur?” ifadesini kullandı.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomik duruma ve esnafın sorunlarına da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hazine’yi milletin ve esnafın emrine verdim” dediğini belirten Altay, “Ya versen ne olur? Damadının tamtakır ettiği hazine milletin emrinde olsa ne olur? Avrupa bizi kıskanıyor diyorsun. Türkiye'nin Kovid 19'da devlet olarak ortaya koyduğu 7 milyar dolar. ‘Bizi kıskanıyor’ dediğin Almanya'nın ortaya koyduğu 417 milyar dolar. İngiltere'nin ortaya koyduğu 440 milyar dolar. Sen 7 milyar dolar...” dedi.

Altay şöyle konuştu:

“Damada Merkez Bankası'nın kasasının boşalttırmasaydın, düşük kurda dolarları sağa sola, beşli çeteye, eşe dosta peşkeş çektirmeseydin, belki sen de 20 milyar dolar koyardın. Kasayı boşaltmışsın, boş kasa milletin emrinde olsa ne olur? Boş kasa esnafın emrinde olsa ne olur, olmasa ne olur? Ama, sen esnaftan, çalışandan, çiftçiden esirgediğini beşli çeteden de esirge. Beşli çetenin hak edişlerini şıkır şıkır ödüyorsun, tıkır tıkır ödüyorsun. Ayıp, ayıp, ayıp, Erdoğan.”

Bakmadan Geçme