Fahrettin Altun Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu'nda
Oylama sonucu seçilen yeni Yönetim Kurulu, Genel Kurulu müteakip yaptığı toplantıda Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Erişah Arıcan, Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlüğü görevine Murat Çetinkaya seçildi. Borsa İstanbul A.Ş. Olağan Genel Kurul toplantısı, Borsa İstanbul İstinye Yerleşkesinde bugün (12 Nisan 2019) gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Yıllık faaliyet raporu, 2018 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2018 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin yıl sonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu onaylandı. 2018 kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç oranlarının belirlenmesi ve kâr dağıtım hususunda Yönetim Kurulunun teklifi görüşülerek karara bağlandı. Kâr dağıtımı yapılmasına karar verildi.
Yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Erişah Arıcan, Murat Çetinkaya, Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Prof. Dr. Fahrettin Altun, Doç. Dr. Cem Demiroğlu, Nicola Beattie, Tevfik Eraslan, Gülsevin Çipli 3 yıllığına seçildiler.
Esas Sözleşmesi’nde değişiklik yapıldı Borsa İstanbul Esas Sözleşmesi’nde yapılan değişiklik ile “Farklı pay grupları ve imtiyazları kaldırılarak tek pay grubu oluşturuldu. TVF’nin elinde bulunan pay oranının %51’in altına düşemeyeceği” eklendi.
FAHRETTİN ALTUN KİMDİR? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Altun 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. Kültürel Çalışmalar yüksek lisans programının kurucuları arasında yer aldı. 2008-2014 yılları arasında aynı üniversitenin Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanlığı görevini ifa etti. 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesinin kurucu Dekanı olarak hizmet verdi. 2013-2018 yılları arasında Siyaset, Toplum ve Ekonomi Araştırmaları Vakfı (SETA)’da yöneticilik yaptı. Prof. Dr. Altun, Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (İnsan Yayınları, 2017 4.Baskı), Press Freedom in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte; SETA Yayınları, 2016) ve Terörle Mücadele Stratejileri (Hasan Basri Yalçın ile birlikte; SETA Yayınları, 2018) adlı kitapları kaleme aldı. Middle East Critique, Insight Turkey, Perceptions gibi akademik dergilerde makaleleri yayınlanan Altun, The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent (Routledge Yayınları, 2016); Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık (İletişim Yay, 2016); Sivil Toplum: Farklı Bakışlar (Kaknüs Yay., 2016) gibi kitaplara bölüm yazarı olarak katkıda bulundu. Burhanettin Duran ile The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (SETA Yayınları, 2016), İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile 15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası başlıklı kitapları derledi. Prof. Dr. Fahrettin Altun uzun süre kitap ve dergi yayıncılığı sektöründe çalıştı. Yükseköğretim Kurulu’nda başkan danışmanı olarak hizmet etti. Akşam gazetesi, Sabah gazetesi ve Daily Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Aylık Kriter dergisinin kurucuları arasında yer aldı ve 2016-2018 yılları arasında derginin genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Prof. Dr. Altun TRT ve A Haber başta olmak üzere birçok ulusal televizyon kanalına yorumcu, sunucu ve program yapımcısı olarak katkı sundu. Prof. Dr. Fahrettin Altun’un uzmanlık alanları siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, kültürel çalışmalar ve siyaset sosyolojisidir.