Festival Yapacağınıza Su Şebekelerini Yenileyin !

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr.  Veysel Eroğlu aralarında  CHP'li belediye Başkanlarının da bulunduğu Büyükşehir Belediye Başkanlarına ''Festival yapacakları yerde su şebekelerini yenilesinler' uyarısı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden başlayarak İSKİ Genel Müdürlüğü yapan eski Çevre ve Orman Bakanı, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr.  Veysel Eroğlu aralarında  CHP'li belediye Başkanlarının da bulunduğu Büyükşehir Belediye Başkanlarına "“Festival yapacakları yerde su şebekelerini yenilesinler" uyarısı geldi.

Hürses Gazetesi Ankara Temsilcisi Turgay Türker'e konuşan Veysel Eroğlu " Üç büyük ilimizdeki yağışlara baktığımızda ise 1 Ekim 2019 – 30 Eylül 2020 Su Yılıyağışlarında uzun yıllar ortalamasına göre İstanbul’da %11,1 nispetinde bir azalma olmuştur. Ankara’da %12,2 ve İzmir’de ise %11 azalma söz konusudur. Yağışlarda yaşanan bu azalma kolaylıkla yönetilebilir oranlardır. Çok iyi bir işletme neticesinde yağışlarda ki azalma vatandaşlarımıza hissettirilmeden yönetilebilir” derken konuşmasına şöyle devam etti:

"Misal olarak 1994 öncesi İstanbul’da elek gibi olmuş şebekelerdeki su kayıpları %65 idi. Biz bütün şebekeyi ileri teknoloji ile imal edilmiş borularla yenileyerek takriben 20.000 km hat döşedik ve bu oranı %25’e düşürmüştük. Ancak şunu üzüntü ile ifade edeyim; Belediyelerimizin özellikle içmesuyu şebekelerini yenileme konusunda gayret göstermediklerini müşahede ediyorum.Festival yapacakları yerde su şebekelerini yenilesinler."

Bakmadan Geçme