Fiyatlar Uçtu Vatandaş Tamirci Yolunu Tuttu

 Enflasyonun etkisiyle hazır giyim fiyatlarının 3 katına çıkması, vatandaşları eskiyen ayakkabı ve çantalarını tamir ettirmeye yöneltti.

Özellikle kış aylarının yaklaşması ve okulların açılmasıyla birlikte lostraların kapıları yeniden çalınmaya başlandı. İşleri 2-3 kat artan tamirciler, talepleri karşılamak için diğer ustalardan yardım alıyor. Yıllardır çırak bulmakta zorlanan ustalar ise bu yoğunluktan memnun.

"İşler 2-3 Kat Arttı"

33 yıllık tamirci Mecnun As, hazır giyim ve aksesuar fiyatlarının cep yaktığını belirterek, tamir işlerinin hızla arttığını vurguladı. As, "Pandemi öncesi işlerimiz rutinde ilerlerken, Covid-19 sonrası alım gücünün değişmesiyle tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı. Yoğunluktan dolayı diğer ustalardan destek alıyoruz. Çırak bulmak zor, ama yine de ustalarla bu işi yürütüyoruz" dedi.

"Sıfır Ayakkabı 2 Bin, Tamir 50 Lira"

Ayakkabı, çanta ve valiz tamirinde de artış olduğunu ifade eden As Dünya Gazetesi'ne, "Ayakkabı altı değiştirme işlemi 400-500 TL arasında, spor ayakkabı yama tamiri ise 50 TL’den başlıyor. Bugün bir ayakkabı ortalama 2 bin TL’ye satılıyor, markalarda bu fiyat 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Şu an en çok spor ayakkabı tamiri yapıyoruz, botlar da kış yaklaştıkça gelmeye başladı. Ayrıca üniversite öğrencilerinin valizleri ve çocukların okul çantalarının tamir işleri de oldukça yoğun. Çantaların fermuarları, sapları ve yamaları gibi çeşitli tamirler yapıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Tamircilerin bulunduğu pasajlarda, tamir sırası bekleyen çanta, ayakkabı ve valizler, esnafın iş yükünü gözler önüne seriyor.

Bakmadan Geçme