Hibe, faizsiz kredi, kira, mazot ve gübre desteği çağrısı

Saadet lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı'na 'Aylardır ekmek teknesi kapalı olan esnaflarımıza ve artık toprağını işleyemez hale gelen, haciz üstüne hacizle perişan olan çiftçilerimize hibe, faizsiz kredi, kira, mazot ve gübre desteği gibi somut desteklerle devletin yardım elini uzatacağına dair müjdeler olsun' çağrısı yaptı.

 

Saadet lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı’na “Aylardır ekmek teknesi kapalı olan esnaflarımıza ve artık toprağını işleyemez hale gelen, haciz üstüne hacizle perişan olan çiftçilerimize; hibe, faizsiz kredi, kira, mazot ve gübre desteği gibi somut desteklerle devletin yardım elini uzatacağına dair müjdeler olsun” çağrısı yaptı.

Haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı pazartesi günü, bugün akşam yapacağı konuşmasında bazı güzel haberler vereceğini açıklamıştı. Hakikaten milletimizin her bir ferdinin güzel haberler almaya çok ihtiyacı var” dedi.
 

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Umut ediyoruz ki Erdoğan, milletin beklentilerine denk düşecek ve insanımıza bir nebze de olsa nefes aldıracak müjdeleri kamuoyuna açıklar.
 

Bizim, Saadet Partisi olarak bu konuda hiçbir kompleksimiz yoktur. Milletin hayrına olacak ve yüzlerin gülmesine vesile olacak her adımı destekler, takdir ederiz.
 

Yeter ki son zamanlarda umutsuzluğa, karamsarlığa, ekonomik sıkıntılara gark olmuş milletimize, ihtiyaç duyduğu güzel haberler verilsin.

(..)

Aylardır ekmek teknesi kapalı olan esnaflarımıza ve artık toprağını işleyemez hale gelen, haciz üstüne hacizle perişan olan çiftçilerimize; hibe, faizsiz kredi, kira, mazot ve gübre desteği gibi somut desteklerle devletin yardım elini uzatacağına dair müjdeler olsun!”

Bu zihniyetle sorunlar çözülemez

“Bakın, bunu ifade ederken çok üzülüyorum ama geçim sıkıntısı nedeniyle, son 5 yılda 1370 kişinin intihar ettiği bir ülkede alışveriş önerisi adı altında millete fakirlik, çaresizlik aşılanmakta. Eskiden gazeteler çanak çömlek verirdi, şimdi ise fakirlik rehberi veriyor!
 

Peki, şimdi soruyorum; bu hodgam, şımarık, duygusuz tavır gücünü nereden alıyor? Bu zihniyet gücünü "Evimize ekmek götüremiyoruz." diyen vatandaşa; "Al, keyif çayı iç!" diyenlerden alıyor!
 

"Bu ülkede yoksulluk, sorun olmaktan çıktı." diyenlerden alıyor!
 

Gençlerimizin, çiftçimizin cebindeki 3 - 4 bin liralık telefonu milletimize çok gören zihniyetten alıyor!
 

Çiftçilerimiz, alması gereken desteği alamadığı gibi bir de en temel ihtiyacı olan tarım aletlerinin haczedilmesiyle karşı karşıya bırakılıyor.
 

Çiftçilerimiz sorunlarını dile getirip; “Mahvolduk, çiftçinin problemleri var.” dediğinde "Cebinde Iphone var, o halde senin sorunun yok." denilebiliyor.
 

Kıymetli arkadaşlar;
 

Çiftçinin borcunu ve sıkıntısını dertlenmek yerine, cebindeki telefonu hesap edenlerin bu yaklaşımı ile Türkiye’nin sorunlarının çözülebilmesi mümkün değildir.”

Bakmadan Geçme