• Haberler
  • Ekonomi
  • Horwarth HTL'den Müjde: Türkiye'nin Önünde Umut Verici Bir Gelecek Var

Horwarth HTL'den Müjde: Türkiye'nin Önünde Umut Verici Bir Gelecek Var

ÖZEL HABER - Türkiye'ye gelen Çinli turistler bir yılda yaklaşık iki kat arttı. 100 yıllık Turizm firması Horwarth HTL Türk turizmi üzerine bir araştırma yayınladı. Raporunun ilk cümlesini "Türkiye'nin Önünde Umut Verici Yıllar Var" şeklinde yazan Horwarth, "2016'dan beri Türkiye'deki siyasi ve ekonomik kriz turist sayılarının hızla düşmesine neden olmuştu, özellikle de batılı ziyaretçiler açısından. Bu, otel oda fiyatlarındaki azalmayla ortaya çıktı. Ancak Türkiye iki hayal kırıcı yıldan sonra pozitif işaretlerin ilk sinyallerini görerek 2017 yılından itibaren toparlanmaya başladı. Konaklama yüzde 2.5 arttı, yüzde 70 oldu. 2017'de turizmin gayrı safi milli hasılaya katkısı 98.4 milyar dolardı, 2028'de 149,5 milyar dolara çıkması bekleniyor" dedi.

YERLİ TURİSTLER KİŞİ BAŞINA 617, YABANCI TURİSTLER 801 DOLAR HARCIYORMUŞ

Rapora göre Türkiye'de toparlanma 46.1 milyon turistin ülkeye gelişiyle ek güç kazandı. Turistlerin ilk tercihleri eğlence ve kültür etkinlikleri oluyor. Türkiye dünyanın en popüler 7'nci turizm hedef ülkesi. Raporda ilginç bir bilgi yeraldı. Buna göre Türk turistler kişi başına 617, yabancı turistler ise 801 dolar harcıyor. Hükümetin Çin pazarına ağırlık verdiğini hatırlatan Horwarth HTL, bunun meyvelerinin alınmaya başlandığını, 2018'de Çin turist sayısında yüzde 93'lük artış başarısı yakalandığını bildirdi. Çinliler özellikle Efes, Pamukkale, Kapadokya ve Safranbolu'ya gitti. Yeni yatırımlar gereğini vurgulayan kuruluş Göbeklitepe'yi örnek gösterdi. Türkiye'nin doğa harikası sıkıntısı çekmediğini kaydeden kuruluş Kapadokya'nın her yıl artan miktarda turist çektiğini belirtti. Rapordaki bazı değerlendirmeler şöyle: -Bodrum Türkiye'nin St. Tropez'i olarak biliniyor, ancak fiyatlar orasıyla kıyaslandığında daha uygun. -Türkiye jeotermal kaynaklar açısından dünyanın ilk 7 ülkesi arasında, kaynak potansiyeli ve spa uygulamaları açısından ise Avrupa'da 3'üncü. Yatırımcılara önerilen 5 yeni termal gelişme bölgesi var, Türkiye orta vadede dünyanın en önemli sağlık ve termal ülkesi olmayı amaçlıyor. -Yeni havalimanının 225 bin yeni istihdam yaratması ve milli geliri yüzde 4.9 artırması bekleniyor. Hedef gerçekleşirse yeni havalimanı Schipol (Hollanda) ve Charles de Gaulle (Fransa) hava limanlarını milli gelire katkı açısından geçecek

. -Turizmin eski gücünü yeniden kazandığını gösteren 2018 Türk turizmi açısından umut vadeden bir yıl idi ve bu tarzda gelecek yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Yeni güncellenmiş turizm planı yatırımları birkaç yıl içinde hızla artacak. 2018'de 46 milyonun üzerinde turist ağırladı rekor kırdı. Turizm profesyonelleri olumlu iklimin bu yıl da devam edeceğine inanıyor. 50 milyon sınırının yakalanacağı bekleniyor. Alman turistlerde rekor, Çin'li ziyaretçilerin ise ikiye katlanması bekleniyor. Hint düğün turizmi de hedefler arasında. HORWARTH HTL NE? 100 yıllık bir kuruluş olan Horwarth HTL, otelcilik, turizm ve tatil danışmanlık hizmetleri veren bir firma. Kuruluşun dünya çapında 45 bürosu bulunuyor. Bugüne değin dünyada özel ve kamu kesiminden 20 bin müşteri projesine danışmanlık yapan Horwarth HTL dünyanın ilk 10'da yer alan muhasebe ve finansal hizmet ağı arasında yer alan Crowe Global'ın bir parçası. Horwarth HTL, "Otel Planlama ve Geliştirme, Turizm ve Tatil, Otel Varlık Yönetimi, Otel Değerleme, Sağlık ve Sıhhat, Stratejik Danışma, Uzman Tanıklığı ve Hukuk" alanlarında özel kesim ve kamu kesimine hizmet veriyor.

Bakmadan Geçme