İnternet Kafelerİ Kapatmayı mı Beklediniz?

Oyun konsollarında ek gümrük vergisinin yüzde 50'den yüzde 20'ye düşürülmesi kararı  sektöre bir darbe daha vurdu

Pandemi nedeniyle kapılarına kilit vurulan internet kafe ve oyun salonu işletmecileri işlerini tasfiye etme kararı alırken oyun konsollarında ek gümrük vergisinin yüzde 50'den yüzde 20'ye düşürülmesi kararı  sektöre bir darbe daha vurdu. Bir çok esnaf sektörün toparlanmasının kolay olmayacağı görüşünde.

Pandemi döneminde oyun oynama süreleri yüzde 30 oranında arttığını belirten uzmanlar 2020 yılı global oyun pazarının cirosunun yaklaşık 160 milyar dolara ulaşacağını belirtirken son kullanıcının bu cironun 70 milyar dolarını mobil, 47 milyar dolarını konsol ve 35 milyar dolarının PC üzerinden gerçekleştirmesi bekleniyor.  

Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir, oyun konsollarının, fiyatlarından dolayı lüks ürün kategorisinde olduğunu söyledi. Aydemir şöyle konuştu:


"Üreticiler, diğer sektörler ve bağımsız büyük markalarla iş birliği yaparak son kullanıcıya daha çabuk ulaşmaya çalışacaklar. Çünkü şu an çok değerli ama pahalı bir ürün. Hızlı sürüm var ancak satışı zor. Partner markalarla anlaşılarak ürün onlar için de çok cazip bir tanıtım aracı haline getirilebilir ve son kullanıcıya çok daha indirimli sunulabilir." 

Bakmadan Geçme