İstanbul'un Ekmeğine Siyaset Karıştı

İstanbul Halk Ekmek (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 'İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği(EKÜDER) bir partinin arka bahçesidir' dedi

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) ekmeği siyasete karıştırdığını öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, İstanbul Valiliği’ne şikayet etti. EKÜDER, yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine şova yönelik olduğunu ve büfelerin hijyen kurallarına uymadığını savunmuştu.

Bu sözler üzerine  İstanbul Halk Ekmek (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, "EKÜDER bir partinin arka bahçesidir" dedi. Nama “Fırıncılar odası değil, onu belirtelim. İstanbul’da 3 bine yakın fırın var. İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği diye bir yer var, bir siyasi partinin arka bahçesi. Üye sayısına baktığımız zaman, binlerce fırıncımızın asla temsilcisi olamaz. Pastacı, börekçi, ruhsatı olmayan fırın üreticilerinden oluşan dost-akraba çevresi ile kendini sivil toplum addeden bir dernek. O derneği ve fırıncı esnafımızı ayırt ediyoruz” dedi. ,

,Halk ekmek asla fırıncının rakibi değil. İstanbul Fırıncılar Odası’yla da sürekli diyalog içerisindeyiz irtibattayız görüşüyoruz.”^diyen Nama  şöyle konuştu:
"Arkadaşlar ekmek ve üretimi sorunlarıyla değil, Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak ekmek üzerinden bir şeyler söylemeye çalışıyor. ‘Halk ekmek büfelerinin önündeki bu kuyruklar çirkinlik yaratıyor. Kaldırılması gerekiyor’ diyorlar. O arkadaşlar yurtsever bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bir sivil toplum örgütü temsilcisi ise ‘Bu ekmek büfelerinin önündeki kuyruğun sebebi nedir?’ diye sorgulaması gerekir. Ekmek büfelerinin önündeki kuyruk bir sonuçtur. Mevcut iktidarın Türkiye’deki 18 yıllık uygulamaları sonucu yoksullaşan halk kesimlerinin fotoğrafıdır."

RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında konuşan Nama “Halkın ekmeği ile değil kendi ekmeği ile uğraşsınlar. Toplam üretimde bizim payımız yüzde 6 civarındadır, yüzde 94’ünü zaten fırıncılar üretiyor. İsteriz yüzde 99’unu üretsin. Dün Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da dediği gibi isteriz ki Halk Ekmek ürünleri ucuz diye değil kaliteli diye tercih edilsin. Halk Ekmek sadece somun ekmek üretmiyor. 50 çeşit ürün üretiyoruz” diye ifade etti.

 

Bakmadan Geçme