İTO Başkanı Avdagiç : Sanayiyi Yeni Nesil İçin Trend Meslek Yapmalıyız

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sanayinin hızlandığı bu dönemde iş gücü temininin, emtia bulmak kadar zor bir mesele haline geldiğini belirterek, 'Yeni nesil, sanayi kesiminde çalışmayı tercih etmiyor. Gençlerimiz ne yazık ki mavi yaka işlere yeterince talip değiller. Sanayiyi yeni nesil için trend meslek yapmalıyız.' dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sanayicilerin ara eleman ihtiyacı ve üretim arasında yakın gelecekte sorun olabilecek bir açmazla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Gittikçe artan tempoda bir sorun yaşadıklarını ifade eden Avdagiç, "Salgın ile açık bir şekilde görüldü ki, sanayi değerli, sanayide çalışmak da önemli. Ancak sanayideki hamlemizi kalıcı hale getirmemiz, istikrarlı bir iş gücü kaynağı ile mümkün. Yeni bir iş gücü yapılanması için yeni bir rota oluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.

Sanayinin hızlandığı bu dönemde iş gücü temininin emtia bulmak kadar zor bir mesele haline geldiğini belirten Avdagiç, "Yeni nesil, sanayi kesiminde çalışmayı tercih etmiyor. Gençlerimiz ne yazık ki mavi yaka işlere yeterince talip değiller. Sanayiyi yeni nesil için trend meslek yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere çağrıda bulunan Avdagiç, "Gençlerimiz, sanayide kariyer kazancını ve geleceklerini mesleki eğitimle kazanma fırsatını kaçırmamalı. İTO olarak hamilik projemizle bizler mesleki eğitimin tam destekçiyiz." dedi.

 

Bakmadan Geçme