İzmir'de esnaf sokağa döküldü, doğrudan destek şart

 HDP'li Pekgözegü, 'İzmir'de esnaf sokağa çıktı, sokağa döküldü, yürüyüşler yapıyor ve sesini duyurmaya çalışıyor' diyerek esnafa doğrudan destek için planlama yapılmasını istedi.

 HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, "İzmir’de esnaf sokağa çıktı, sokağa döküldü, yürüyüşler yapıyor ve sesini duyurmaya çalışıyor" diyerek esnafa doğrudan destek için planlama yapılmasını istedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Pekgözegözü esnafın sorunlarını dile getirdi.

HDP'li vekil şöyle konuştu:

"Yine emeklilikle birlikte sokaktaki bu esnafın yürüyüşleri, emekçilerin, işçilerin direnişleri, kod 29’dan tutalım da ücretsiz şekilde iş akitleri feshedilen, ücretsiz izne çıkarılan işçiler aynı şekilde bu sürecin ağır şartlarında ayakta kalmaya çalışıyorlar ve bu tabloyu değiştirecek bir Parlamentoyu, Meclisi talep ediyorlar; kendi gerçek gündemlerine, halkın gerçek gündemlerine dokunan bir Meclisin faaliyetlerini talep ediyorlar fakat ne yazık ki biz buradan oldukça uzak bir noktadayız. Bir an önce halkın geçim sorunlarına çare üretecek, pandemi sürecinde halkı doğrudan destekleyecek, esnafı, işçiyi, emekçiyi, emekliyi doğrudan destekleyecek bir program planlama içerisinde olmalıyız."

Bakmadan Geçme