Kadıköy'de eylem yapan esnaf ve muhalefet: İş yerleri açılsın

İstanbul Kadıköy'de eylem yapan bir grup esnaf deneği ve siyasetçi, pandemi süreciyle alakalı 'Yasakların 45. gününde geçinemiyoruz, hayatımızı istiyoruz. Tedbirler alınsın, işyerleri açılsın' mesajı verdi.

Bazı esnaf derneği ve sivil toplum örgütü temsilcileri İstanbul Kadıköy'de eylem yaptı.

Otel ve Turizm İşletmecileri Sendikası ile kendisine “Türkiye Esnaf Platformu” ile “Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması” adını veren gruplar, Türkiye Tekel Bayileri Platformu ve İstanbul Turizm ve Aşçılar Derneği, esnafın ve sektör çalışanlarının taleplerini dile getirmek için Kadıköy Rıhtım'da eylem yaptı. Eyleme; CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi.

Özdağ, burada yaptığı konuşmada hükümetin salgın sürecini yönetemediğini öne sürerek bu dönemde ekonomik krizin derinleştiğini belirtti.

Esnafların evlerine ekmek götüremediklerini ve kira veremediklerini belirten Özdağ, “Esnaflara hakkını verin vermediğiniz surece esnaflar meşru yerlerde hakkını aramaya devam edecek. Maskeyi bile dağıtamayanlar bu ülkeyi yönetemezler” dedi.

Eyleme katılanlar "Yasakların 45. gününde geçinemiyoruz, hayatımızı istiyoruz. Tedbirler alınsın, işyerleri açılsın" mesajı verdi.

Bakmadan Geçme