Kayak Partilerini Gören Esnaf İsyan Etti

Coronavirüs yasakları devam ederken, Eskişehir'de bir lokanta esnafı 'Kayak merkezleri dolu. Bize yasak! Görüyoruz üzülüyoruz. Artık bizler de HES kodları ile müşteri almak istiyoruz' diyerek isyan etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Emek’te lokanta esnafını ziyaret etti. Salgın gerekçesiyle sadece paket servisi yapabilen esnaf Çakırözer’e dert yandı. Yıllardır mahallede esnaflık yaptığını dile getiren köfteci Yaşar Anılır “Dolmuşlar, tramvaylar dolu. Kayak merkezleri dolu. Bize yasak! Görüyoruz üzülüyoruz. Artık bizler de HES kodları ile müşteri almak istiyoruz. Gerekirse her masaya tek kişi oturtalım ama dükkanlarımıza müşteri alalım” dedi.

CHP’li Çakırözer, Eskişehir’in Emek semtinde lokantaları ziyaret ederek, esnafın nabzını tuttu. Hükümetten destek alamayan ve ayakta kalmakta zorlandıklarını söyleyen esnaf tepkisini şöyle dile getirdi:

‘Konyalım Etli Ekmek’ işletmesinin sahibi Ecevit Döngel, "Bu süreçte çok zorluk çektik. Kullandığımız kaşar, et, un gibi ana kalemlerde yüzde 50, yüzde yüzlere varan zamlar yapıldı. Sigorta primleri yüzde yüz zamlandı. Ama buna karşılık devletten ne kira desteği, ne de başka bir destek.. Hiçbir destek alamadık. İş yok. Zor durumdayız. Yaklaşık 50 yıldır bu işi yapıyoruz ben böyle bir yıl görmedim " dedi.

Bakmadan Geçme