Konya'da, Edirne'de esnaf isyanlarda, kongreler ise 'lebalep'

CHP'li Öztrak: Lokantalar, kafeler ve daha pek çok mekan aylarca kapalı kaldı, esnaf perişan oldu, halen de oluyor. Konya'da, Edirne'de esnaf isyanları oynuyor ama tüm bunlar olurken AK Parti lebalep kongreler yapıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine esnafa yapılan haksızlığa işaret etti.

İşte o soru ve cevabı:

Soru- AK Parti’nin kalabalık kapalı alanlardaki kongreleri uzunca zamandır tartışma konusu. Son olarak Ankara büyük kongresine de katılan AK Parti Kayseri milletvekili koronavirüse yakalandığını açıkladı. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Her şeyden önce sayın milletvekiline geçmiş olsun diyoruz. Lokantalar, kafeler ve daha pek çok mekan aylarca kapalı kaldı, esnaf perişan oldu, halen de oluyor. Konya’da, Edirne’de esnaf isyanları oynuyor ama tüm bunlar olurken AK Parti lebalep kongreler yapıyor. Millete kesilen cezalar, esnafa kesilen cezalar bu kongrelerdeki kalabalıklara ve parti yöneticilerine kesilmiyor. Bir de üstüne üstlük “Yatay çekim nedeniyle kalabalık göründü” denerek milletin aklıyla da alay ediliyor. Hani kongrede tüm delegelere test yapılmıştı? Bu Sayın milletvekili kongreye sağlıklı girip virüs kapmış olabilir. Çok açık söyleyeyim, çok daha fazla vakalar da ortaya çıkabilir. Bu kongrelerin ardından vaka sayılarındaki artışın vebali Sayın Erdoğan’ın boynundadır.

Bakmadan Geçme