'Kötü tablodan tüm toplum ümitsiz'

CHP'li Yılmazkaya: Ekonominin kötü olduğu, kapalı olan esnafın borç batağına düştüğü, işsizlik oranının her geçen gün arttığı, birçok şirketin battığı, gençlerin, emekli vatandaşın geleceğe kaygılı baktığı bu kötü tablodan ötürü tüm toplum ümitsiz.

 

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya "Ekonominin kötü olduğu, kapalı olan esnafın borç batağına düştüğü, işsizlik oranının her geçen gün arttığı, birçok şirketin battığı, gençlerin, emekli vatandaşın geleceğe kaygılı baktığı bu kötü tablodan ötürü tüm toplum ümitsiz." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Yılmazkaya şöyle konuşt:

"Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle birlikte artan işsizliğin zor günler geçiren vatandaşın psikolojisini bozduğu, son günlerde kendini yakan vatandaşların, ümitsizlikten dolayı intihar eden insanların arttığı, gençlerimizin umutlarının tükendiği, karamsarlığa sürüklendiği, vicdanın ve adaletin olmadığı mülakat sistemiyle adamcılığın ve kayırmacılığın olduğu bu düzen daha ne kadar devam edecek? Siyanürle intihar eden ailelerimizi unutmadık, kendini yakan insanlarımızı unutmadık. İntihar eden, boşanan, yok olup giden nice aileleri unutmadık.

Gaziantep ilimizde ve Türkiye genelinde artış gösteren intihar ve cinayet vakalarından dolayı büyük bir endişe duymaktayız. Hükûmetin vatandaşın haklı isyanına kulak vermesi, daha gerçekçi ekonomik politikalarla yaşanan sorunlara çözüm bulmasını kapalı olan esnafımıza, işsiz vatandaşımıza bu pandemi sürecinde sahip çıkmasını bekliyoruz."

Bakmadan Geçme