O büyükşehirde kaç esnaf yeni paketten yararlanacak belli oldu

Geçen hafta Ekonomi Reform Paketi'ni açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Reform Paketi kapsamında 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağını söyledi. Kocaeli'de ise 8 bin esnaf bu paketten yararlanacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında birçok esnafı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağını söyledi. Türkiye genelinde 850 bin esnafı ilgilendiren bu kararın ardından gözler Kocaeli’ye çevrildi.

KAZANCI DÜŞÜK OLANLAR

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş kararın ilimize olan Kocaeli'ye etkisi üzerine açıklamalarda bulundu. Durmuş, “Odamıza kayıtlı 55 bin esnaf bulunuyor. Bu esnaf üyeleri içerisinden kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci esnafından yaklaşık 8 bini yararlanacak. Bu esnafların vergisi basit usul vergi. Bu esnaflar 3 ayda bir topladıkları faturaları maliyeye götürüyor. Sitemden yararlanacak olanlar 300 TL vergi ödeyen, kazancı düşük olan esnaflar” dedi.

Bakmadan Geçme