Pandemi Bizi Bitirdi, Destek Gelmedi

Trabzon'da pandemiden olumsuz etkilenen lokanta ve restoran esnafına bir darbe de elektrik ve su borçları yüzünden geldi. Trabzon'da 360 lokanta esnafına su borcu nedeniyle hukuksal işlem yapıldığı açıklandı. Öte yandan Trabzon'da pandemi sürecinde 170 esnaf kepenk kapattı.


Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, pandemi sürecinde paket servise dönen lokantalara yönelik yapılan devlet desteğinin yetersiz olduğunu belirterek,"Pandemi döneminde biz tamamen bittik" dedi.

Elektrik ve su paraların ödeyemez duruma geldiklerini belirten Hüseyin Er “750 lira kira desteği vs. bizim işimize yaramıyor. Pandemi sürecinde en büyük sıkıntıyı çeken biziz. Pandemi döneminde biz tamamen bittik. Elektriğimizi, suyumuzu ödeyemez durumdayız. Elektrik faturasında bir gün hemen geçmesin elektriğimizi kesiyorlar. Bunu iki kez yaşadım. Su faturalarında da aynı şeyi yaşıyoruz. Lokantamda 4 bin liraya su borcum birikti. Hemen hesaplarıma el konuldu. Borç alarak faturamızı ödedik. Yaşadıklarımız işte bunlar.’’ diye konuştu.

Hüseyin Er ‘’Devlet bizim yanımızda olmadı. Sesimizi de duyan olmadı. Artık dayanma gücümüz bitti.” şeklinde konuştu. Er, Trabzon’da esnafın zor şartlarda ayakta kaldığını belirterek Mart’tan Aralık’a kadar olan pandemi sürecinde 170 esnafın kepenk indirdiğini açıkladı. 40 yeni iş yerinin açıldığını da sözlerine ekleyen Er, “Zararımız çok büyük” dedi.
 

Bakmadan Geçme