Pandemi'de Ankara Yüzde 20 Kayba Uğradı

 Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması sonrası öğrencisiz ve gelirsiz kalan ATO üyesi özel yurt işletmecilerini ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

ATO Başkanı Baran, üniversitelerin akademik alanda gençleri yetiştirirken aynı zamanda kent ekonomilerini de canlandırdığını belirtti. Baran, Başkent'teki yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisinin yokluğunun kent ekonomisind yüzde 20'lik kayba yol açtığını söyledi.

 Yurt Binaları Karantina Merkezi Olsun

ATO üyesi özel öğrenci yurtları işletme sahiplerinden bilgi alan Baran, "9 aydır yurt binaları boş. Ancak işletme sahipleri binalar için kira ödemeye devam ediyor" dedi. Baran, özel yurt işletmecilerinin yurt binalarının karantina merkezi olarak kullanılmasını önerdiklerini belirterek, "En kısa zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza durumu arz ederek, üyelerimizin taleplerini ileteceğiz" diye konuştu.

Öğrencilerin Yokluğunda İş Hacimleri Daraldı

Üniversitelerin dolayısıyla üniversite öğrencilerinin kent ekonomisine büyük canlılık kazandırdığını kaydeden Baran, Ankara'da bulunan 400'e yakın özel öğrenci yurdunun faaliyetine devam edememesinin onlarca sektörü de olumsuz etkilediğini anlattı. Baran, "Şehrimizde yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisinin yokluğu bakkalından kırtasiyecisine, berberinden ayakkabıcısına kadar bir dizi sektörün iş hacimlerine de yansıdı. Öğrencilerimizin yokluğu kent ekonomimizde 20 milyar TL'lik bir kayba yol açtı. Çocuklarımızın sesleriyle cıvıl cıvıl dolan yurtların yakın zamanda açılmasını bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme