Ramazan Alışverişinde Esnafı Tercih Edin

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Ramazan alışverişinde esnafı tercih edin çağrısında bulundu.

ESNAFIMIZIN DURUMU İÇLER ACISI

Cebrail Top yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Yaşanan deprem de esnaflarımız oldukça mağdur oldu. İş yerleri yıkılan esnaflarımız var. Bunun akabinde bir de pandemi dönemi yaşanmaya başladı. Esnafımızın durumu içler acısı. Özellikle kısıtlamalar esnaflarımızı çok zor durumda bıraktı. Ekonomik olarak bir çöküntü yaşıyoruz. Bizim talebimiz ulusal marketler konusunda yetkililerin ayrı bir çalışma yapmasıdır.” diye ifade etti.

Yaşanan kısıtlamalardan bütün esnafların olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Top, “Gıda sektörü çok fazla etkilenmedi. Kahvelere, düğün salonlarına ve kafelere göre çok fazla etkilenmediler. Çok büyük sıkıntılar var. Daha önce bir taslak hazırlanmıştı ama henüz bir çalışma başlamadı. Yapılacak düzenleme ile bakkal bakkallığını yapacak, kasap kasaplığını yapacaktı. Şuanda bu çalışma rafa kaldırıldı. Tekrar bir çalışma başlatacağız ülke geneli. Gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Bu yasanın Mecliste gündeme gelmesi için çalışacağız.” diye konuştu. 

ÇEKTİKLERİ FAİZSİZ KREDİLER FAİZLİ KREDİYE DÖNÜŞTÜ
Cebrail Top, “Her ay Elazığ’dan 50 Milyon lira para çıkıyor. Memlekete hiçbir faydası yok. Bize bağlı deprem den dolayı birçok esnafımız iş yerini kapattı. Zaten deprem de 3 veya 4 mahallemiz tamamen perişan oldu. Yıkılan binaların altında iş yerleri vardı. Bunlar kredi çekti. Faizsiz kredi kullandı. Şimdi ise krediler ödenmeye başlandı. Ama ödeyemiyorlar. Çektikleri faizsiz krediler faizli krediye dönüştü. İkinci KOSGEB kredisi çekildi. Onların da ödemesi başlayacak. Bunların  ödemeleri 3 ayda bir 10 bin lira civarında. Bizim istediğimiz bu ödemelerin ertelenmesidir. Siyasilerimizin bu konu da çalışma yapması gerekiyor.” dedi.

 

Bakmadan Geçme