Rent a Car Firmalarının Yeni Oyunu:

Araç kiralama şirketleri tarafından sunulan hizmetler, özellikle kasko kapsamında ikame araç verilen durumlarda, kullanıcılar için sorun teşkil edebiliyor. Yaşanan son olaylarda, araç teslimi sırasında kiralama firmalarının araçta olmayan hasarları iddia ederek kullanıcıları zor durumda bırakmaları dikkat çekiyor. HDI 'den kasko sigortası yaptıran hasar tamiri nedeniyle verilen ikam araç ile ilgili Zeplin Can Rental firmasıyla yaşadığı sıkıntıyı paylaşıyoruz.

Bir okuyucumuz, başına gelen ilginç bir durumu şu şekilde anlattı:

"Aracımla geri geri gelirken klima düzeneğinden uzatılan bir demir çubuk bagajımı deldi. Mecburen HDI sigortadan kaskomu kullanarak hasarı onarmak istedim. Hasar dosyası açıldı ve bana, Zeplin Car Rental firması tarafından muadil, otomatik ve dizel yakıtlı bir araç verileceği söylendi. Aracı teslim eden firma temsilcisi gayet nazikti. Ancak muadil olarak sunulan araç, 06 EEF 97benzinli bir Renault Clio'ydu. Mecburen kabul ettim. Aracın her yerini kontrol ettik, birkaç çizik teslim tutanağında işaretlendi.

Rent a Car Firmalarının Yeni Oyunu:

Aracımın tamiri tamamlandığında, aracı geri almak için Zeplin Car Rental firmasıyla iletişime geçtim. İki gün boyunca beklememe rağmen araç teslim edilmedi. En sonunda HDI Sigorta’yı aradım ve durumu aktardım. Onların uyarısı üzerine firmadan aracı teslim etmem için bir telefon aldım.

Aracı teslim almaya gelen kişi, aracın etrafında bir tur attı ve sol tekerlek arkasındaki ön kapı altındaki çamurluğun ucundaki yeri eliyle kontrol etti. 'Burada hasar oluşmuş, beyan almamız gerekir' dedi. Ben de bu hasarı yapmadığımı, aracın herhangi bir zemine çıkması durumunda bu şekilde sadece ucunun değil, tüm alanın ezileceğini söyledim. Ayrıca, aracın altındaki hasarı nasıl bu kadar çabuk fark ettiğini sordum. Beyan vermeyi reddettim, ancak bunun üzerine tehditkâr bir tutum sergileyerek, 'Aracı teslim almam. Beyan imzalamazsanız provizyonunuzdan düşer' dedi.

Bu durum üzerine HDI Sigorta’yı tekrar aradım ve bu durumun araştırılacağını, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini belirttiler. Ben de aracı teslim aldığıma dair belgeye isim ve imza aldım, aracın ve beni tehdit eden kişinin fotoğraflarını çektim. Şimdi rent a car firmasının tavrını bekliyor ve yaşanan tartışmadan dolayı özür bekliyorum."

Bu gibi olaylar, araç kiralama firmalarının teslim esnasında araçta olmayan hasarları iddia ederek kullanıcıları zor durumda bırakmasıyla ilgili endişeleri artırıyor. Kullanıcılar, böyle bir durumla karşılaştıklarında dikkatli olmaları ve gerekli belgeleri saklamaları konusunda uyarılıyor.

Bakmadan Geçme