Sanayi'de Çarklar Dönüyor , Üretim Yüzde 8,8 Arttı

Türk Sanayisi rekor üretim artışı ile Şubat ayında ivme kazanmaya devam ediyor.

Sanayi bir ülkenin gücünü gösteren en önemli yapı taşlarından biri olmasının yanı sıra sanayinin önemi ekonomi üzerinde olan etkisiyle dahi net bir şekilde anlaşılabilir.

Türk sanayisi günümüzde GSYİH'nın %27'sini, ihracatın yaklaşık %93'ünü oluşturmaktadır.Sanayinin pandemi döneminde dahi sağlam bir pozisyonda yer alması açıkça sanayimizde  üretim artışı ile birlikte istihdam ve ekonomik yaraların kapanması daha da hızlanacağa benziyor.

PAYLAŞILAN SON VERİLER ŞU ŞEKİLDE ;

Sanayi Üretim Endeksi, geçen şubat ayında geçen yılın aynı ayına yüzde yüzde 8,8 yükseldi. Aylık bazda artış ise yüzde 0,1 oldu. 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,3 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 azaldı.

Sektörler aylık bazda değerlendirildiğine; madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,3 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı.

Bakmadan Geçme