Sanayi işletmelerine yıllık işletme cetveli için 30 Nisan uyarısı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), bağlı oda başkanlıklarına 'yıllık işletme cetveli' konulu genelge gönderdi.

İstanbul'daki esnaf odası başkanlıklarına “yıllık işletme cetveli” konulu genelge gönderildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ve Genel Sekreter Ömer Demir’in imzasını taşıyan sanayi işletmelerinin bir senelik faaliyetlerini yıllık işletme cetvellerinin işlenmesine ilişkin genelge  şöyle:

“6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu ve Sanayi Genel Müdürlüğü'nün SGM 2014/11 tebliği gereğince; Sanayi işletmeleri bir senelik faaliyetlerini yıllık işletme cetvellerinde göstermeye ve bu cetvelleri takvim senesi sonundan itibaren dört ay içinde e-devlet web sayfasında bulunan “Sanayi Sicil İşlemleri" uygulamasını kullanarak 2020 yılına ait Yıllık işletme Cetvellerini elektronik ortamda giriş yaparak vermeleri gerekmektedir. Ayrıca, işletmelerin 2018 ve 2019 yıllarında faaliyette olup verilmemiş Yıllık Işletme Cetvelleri var ise ivedilikle girişlerinin yapılaması büyük önem arz etmektedir.

İlgili üyelerinize 2020 Yıllık İşletme Cetvellerinin 30.04.2021 saat 23:59'a kadar zamanında verebilmesi için bilgilendirmelerin yapılması hususunda gereğini rica ederiz.”

 

 

Bakmadan Geçme