'Saraylardan reformlar ancak bu kadar...'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi'ni yerden yere vurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı Ekonomi Reform Paketi'ni yerden yere vurdu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Yeni Ekonomi Reformu'na ilişkin paylaştığı mesajda, "23'üncü paket. Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına, açıklanan bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı?" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabından "Saraylardan reformlar ancak bu kadar olabiliyor..." cümlesiyle paylaştığı video mesajda şunları söyledi:


"Sevgili halkım.
Ekonomik paket açıkladılar. Kaçıncı biliyor musunuz? 23'üncü paket. Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına, açıklanan bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı? Bu pakette; hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayan saraylarda oturuyorlar, ona yakın sarayda oturuyorlar, peki bu saraylarla ilgili tek cümlelik tasarruf var mı? Yok! Hadi onlardan da vazgeçtim, 5'li çeteye dünyanın parasını ödüyoruz. Oradan bir tasarruf var mı? Oradan da yok. Bunların ekonomide reform yapacak halleri de yok. Dağılmış vaziyetteler. Bize inanın ve bize güvenin. Reform nasıl olurmuş, halkın çıkarı nasıl korunurmuş, işsize iş nasıl bulunurmuş, o bizim işimiz. Onu biz yapacağız."  

Bakmadan Geçme