Servisçiler Zam İstiyor

Pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren servisçi esnafı yüzde 25 zam talep etti. Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, 'Zam talebimizin olması kadar doğal bir şey yok. UKOME toplantısında karar çıkacaktır.' dedi

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci nedeniyle birçok esnaf kolu ekonomik olarak zor günler geçirdi. Bu esnafların başında da servisçi esnafı geliyor. Okullarda yüz yüze eğitim yapılamaması nedenilye yaklaşık 18 aydır sadece fabrika servisi yapmak zorunda kalan servişçi esnafı, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başlamadan servis araçları için zam talep etti.

UKOME’ye zam taleplerini ileten Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, zam taleplerinin yüzde 25 oranında olduğunu kaydetti.

İSTANBUL’DA YÜZDE 15 ZAM

Konu ile ilgili  Ahmet Sancar Kızılkaya'ya açıklamada  bulunan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, “Yakıttan, şoför ücretlerine kadar her şeye dünya kadar zam geldi. Zaten pandemi süreci nedeniyle bir buçuk yıldır doğru düzgün iş yapamadık. Zam talebimizin olması kadar doğal bir şey yok. İstanbul’da servis fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı. Bizim talebimiz ise yüzde 25 zam.

Bakmadan Geçme