Yandaşın 18 milyarını sil, 1,3 milyon esnaftan faiziyle al!

Kılıçdaroğlu: Kendi yandaşlarına gelince bakın sadece İstanbul havaalanına iki yıllık kirayı sildiler almıyoruz dediler. Ne kadar? 18 milyar lira. Siliyorum dedi, almıyorum dedi. 1 milyon 300 bin esnaf var. Hayır parayı vereceksin faiziyle beraber vereceksin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu'nda, meslek odaları, Millet İttifakı bileşenleri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada esnafın sorunlarına da değindi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Az önce Bursa’da daha çok orta gelir ve alt gelirlilerin olduğu mahalleye gittik il başkanımızla beraber. Esnafı gezdik. Herkes burnundan soluyor, sıkıntıdayız diyor, perişanız diyor. 1 yıldır dükkanı açamadık. Efendim işte ne verdik? Kira parası verdik veya bankalardan faizle borç verdiler. Ödenemedi borcu ertelediler, faizi yükselterek ertelediler. Buradan söz verdim o esnaf kardeşlerime bakın Bursa’nın bütün kanaat önderlerinin önünde yine söz veriyorum Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda o faizlerin tamamını sileceğim sadece anaparayı isteyeceğim. Tamamını sileceğim. Aynı şekilde çiftçi ister tarım krediden alsın, ister Ziraat Bankasından, ister başka bir bankadan alsın. Zaten zor durumda, perişan olmuş, birde ondan faiz mi istiyorsun? Kendi yandaşlarına gelince bakın sadece İstanbul havaalanına iki yıllık kirayı sildiler almıyoruz dediler. Ne kadar? 18 milyar lira. Siliyorum dedi, almıyorum dedi. 1 milyon 300 bin esnaf var. Hayır parayı vereceksin faiziyle beraber vereceksin. Onu sil kardeşim niye silmiyorsun? Çünkü onlar siyasete çok yakın, siyaseti etkileyebiliyorlar, 1 milyon 300 bin esnaf, esnaf nereden bakana ulaşacak, başbakana ulaşacak, cumhurbaşkanına ulaşacak derdini anlatacak. Ancak bir televizyon kamerası bulursa çıkıp derdini anlatabiliyor. O da kim duyarsa. Çiftçi derdini anlatıyor kim duyarsa. Ben duyuyorum yalnız. Fakirin, fukaranın dostuyum. Herkes bunu çok iyi bilsin herkes. Garibanın dostuyum. Herkes bunu çok iyi bilsin. Ben bu ülkede hiç kimsenin inancına müdahale etmem böyle bir hakkı da kendimde görmem. Herkesin inancına saygılıyım. Herkesin kimliğine de saygılıyım. Herkesin yaşam tarzına da saygılıyım. Allah yaratmıştır, Allah’ın yarattığı kuldur benim başımın üstünde yeri vardır. Benim derdim onun çocuğu işsiz mi değil mi, o eve ekmek giriyor mu girmiyor mu, o hanede sorun var mı, yok mu, huzur var mı yok mu? Derdim o. Siyasetin derdi o olması lazım. Öyle bir noktaya taşıdılar ki toplum kavga ediyor. Niye kavga ediyoruz? Siyaset kavga alanı değil ki oturup kavga edelim sabahtan akşama kadar."

Bakmadan Geçme