Asgari ücret artarsa esnaf da kazanmış olur

Kılıçdaroğlu: Bakın bizim belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 lira. Ama hükümet asgari ücreti 2 bin 800 küsur lira belirledi. En küçük belediyemiz bile asgari ücret olarak 3 bin 100 lira işçisine veriyorsa, hükümet kendi işçisine, kendi belediyelerinde eğer bunu yapamıyorsa bir sorunumuz var demektir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu Bursa’daydı. CHP lideri, Gemlik Belediyesi Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada esnafın sorunlarına işaret etti.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Bakın bizim belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 lira. Ama hükümet asgari ücreti 2 bin 800 küsur lira belirledi. En küçük belediyemiz bile asgari ücret olarak 3 bin 100 lira işçisine veriyorsa, hükümet kendi işçisine, kendi belediyelerinde eğer bunu yapamıyorsa bir sorunumuz var demektir. Bu sorunu çözeceğiz. Asgari ücret arttığı zaman ne olur? Esnaf kazanmış olur gidip esnaftan alışveriş yapacaktır. Çiftçi kazanmış olacak toplumun her kesimi. Özellikle orta gelirli kesimleri büyük ölçüde buradan yararlanmış olacaklardır.

Gençler düşüncelerini özürce açıklayamazlarsa o ülkede demokrasi olmaz, esnaf derdini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz, çiftçi derdini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz. Acaba şikayet edersem başıma bir bela gelir mi diye bir kaygı duyuluyorsa o ülkede demokrasi olmaz. Demokrasi her alanı etkiler, üretimi de etkiler, eğitimi de etkiler, dış politikayı da etkiler ve Türkiye Cumhuriyeti devletine itibar kazandırır. O nedenle biz diyoruz ki, bir yüzyılı bitirdik şimdi ikinci yüzyılın başındayız. 2023’te ikinci yüzyıla başlamış olacağız ve biz ikinci yüzyılda neler yapacağız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırdığımız zaman o zaman görevimizi yerine getirmiş olacağız.”

Bakmadan Geçme