Erol Korkut

Esnaf Oyuna Gelmez, Provokasyonlara Geçit Vermez

Erol Korkut

Döviz kuru başta olmak üzere de ekonomide yaşananların toplumsal kesimler tarafından herhangi bir provokasyona, manipülasyona mahal vermeden “itidal”  içinde değerlendirmemiz  gerekiyor.

Covid-19 pandemi ile mücadelede zor günler yaşayan halen pandemi karabasan gibi üzerinde bulunduğu esnaf ve sanatkarlar son aylarda yaşanan döviz kuru artışı ve ekonomik fiyat dalgalanmaları karşısında “Dirayetli davranmıştır” Esnaf ve sanatkara yönelik pandeminin başlangıcından bu yana bazım kesimler tarafından “sokağa çıkma” telkinin Türkiye’nin geleceğine, istikrarına yönelik sabotaj olduğunu da belirtmek isterim.

“Toplumsal kesimler tarafından sorunlar; konuşarak, tartışılarak ve çözüm önerilerini ileterek, var olan önerilere ve planlamalara destek vererek çözümlenebilir. Büyük Türk Milleti’nin kriz dönemlerindeki izanını ve ahilik geleneğinin öngördüğü irfan ile esnaf ve sanatkarlarımızTürkiye’nin bekasının yanında olmaya devam edecektir.

Kuruluş ilkelerinde “toplumdaki ekonomik ve sosyal birikimleri hükümetin ekonomik ve sosyal politikaların oluşturulmasına katılımlarını sağlamak “başlığıyla 2010 yılında anayasa değişikliği ile revize edilen Planlama Ekonomik ve Sosyal Konseyin acilen toplanması bu açıdan çoık önemlidir.  Şunu önemle belirtmek isterim ki 12 yıldır toplanmayan Planlama Ekonomik ve Sosyal Konseyin bu dönemde hayati olduğu kadar toplumsal tansiyonun stabil hale getirilmesinde etkili olacaktır. 

Esnaf ve sanatkarlarımızı siyasi arenada ortaya konan kutuplaşmanın tarafı olarak görmek isteyenler iyi bilmeli ki bizim tarafımız Türkiye Cumhuriyeti’dir. Toprak bütünlüğümüzden  hareketle  bizi Milli Mücadelede var eden bağımsızlık anlayışımız ekonomi de kutsal bir inat gibi var olacaktır. Buradan tartışmaların, her türlü manipülasyonun önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanımız, esnaf dostu sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Planlama Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplantıya çağırmasını talep ediyorum. Konsey;  ya  sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ya da görevlendireceği kabine üyesinin yönetiminde vakit geçirilmeden toplanmalıdır.

 2010 yılında revize edilen Anayasa değişikliğe ile konseyin amacı;

Toplumdaki ekonomik ve sosyal birimlerin, hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının oluşturulmasına katılımlarını sağlamak. 

- Devlet ile toplumsal kesimler arasında ve toplumsal kesimlerin kendi aralarındaki işbirliğini güçlendirecek çalışmalar yapmak. 

şeklinde açıklanmıştır. Hal böyle iken biz esnaf ve sanatkarlar olarak; Türkiye’nin varlığı için dün olduğu gibi bugünde yalnızca elimizi değil gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız.”

 

Yazarın Diğer Yazıları