Yük boşaltma mevzuatının olmaması o esnafı mağdur ediyor

CHP'li Kayışoğlu,  yük boşaltmayla ilgili mevzuatın olmadığı ve bu nedenle taşımacılık sektöründeki esnafın bazen günler, haftalar süren beklemeler nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  yük boşaltmayla ilgili mevzuatın olmadığı ve bu nedenle taşımacılık sektöründeki esnafın bazen günler, haftalar süren beklemeler nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını anlattı.

Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulunda taşımacılık sektöründeki sorunları işaret ederken şunları kaydetti:

"Karacabey ilçemizde Taşıyıcılar Kooperatifi ve Ziraat Odasını ziyaret ettim. Taşıyıcı esnafının takograf, konaklama sorunu; lastiğinden mazotuna, vergisinden otoyolu ücretine artan giderleri gibi yaşadıkları sorunları çokça dile getirdik. Diğer yandan, başka bir sorunlarını daha dile getirdiler: Taşımacılıkla ilgili, yükleme ve taşıma konusunda yasal düzenlemeler olduğu hâlde yük boşaltmayla ilgili mevzuatın olmadığı ve bu nedenle esnafın bazen günler, haftalar süren beklemeler nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını anlattılar.

Ziraat Odasında ise çiftçilerimiz, dile getirdiğimiz birçok sorunun yanında, küçükbaş hayvancılıkta zaten cüzi olan desteğin otlayan hayvanların kulaklıkları düşünce ya da on yıl geçince kesildiğini dile getirdiler. Çözüm talebinde bulunmadılar çünkü AKP’nin hiç sorunlarını çözeceğini düşünmüyorlar; bizim iktidar olup çözmemizi istediler."

Bakmadan Geçme