55 bin öğrenci gelmeyince 2.500 esnaf kepenk kapadı

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, 'Denizli'de 55 bin öğrenci gelmedi, 2.500 esnaf kepenk kapattı. Şu anda ekmek davasındalar, sizin vereceğiniz 500 lirayla, 700 lirayla bu işletmeler yürümez' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, “Denizli'de 55 bin öğrenci gelmedi, 2.500 esnaf kepenk kapattı. Şu anda ekmek davasındalar, sizin vereceğiniz 500 lirayla, 700 lirayla bu işletmeler yürümez” diye konuştu.

Sancar, TBMM Genel Kurulunda esnafın durumuna ilişkin saptamalarda bulunup önerilerini sıraladı.

Faizin esnafı boğduğu, kredilerin ödenemediği bir dönem

“Tabii ki pandeminin bu döneminde esnafımızın çaresizliği dururken, esnafımızın kanayan yarası dururken aklımıza herhangi bir madde maalesef gelmemekte değerli milletvekilleri” diyen Sancar şöyle devam etti:

Faizin esnafı boğduğu, kredilerin ödenemediği; elektik, su, sigorta, BAĞ-KUR ötelenmese neredeyse her esnafa icra geleceği bugünlerde artık AK PARTİ Hükûmetinin de oturup bazı şeyleri düşünmesini önemle rica ediyorum. Bu bir siyaset değildir arkadaşlar, bu bir geçim meselesidir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

İnanın pandemiyle ilgili götürebildiğiniz uzun bir süreç asla yok, hiçbir süreci uzun soluklu götüremiyorsunuz. Örneğin, daha temmuz ayında Yüksek Öğretim Kurulu dedi ki: "Üniversiteler açılacak." Hemen ardından üniversitelerin olduğu bölgedeki esnaflar, apartçılar, kafeciler, lokantacılar, o bölgedeki kahvehaneler ve buna hizmet veren tüm esnaflar hazırlık yaptılar, işçisini aşçısını koydular. Sizlere güvenip üniversite açılacak diye bekleyen esnafı ne yaptınız? On beş gün sonra rektörleriniz YÖK'ü yalanladı, "Yetki bizdedir, biz üniversiteleri açmıyoruz." dediler. Örneğin Denizli'de 55 bin öğrenci gelmedi, 2.500 esnaf kepenk kapattı. Şu anda ekmek davasındalar, sizin vereceğiniz 500 lirayla, 700 lirayla bu işletmeler yürümez değerli arkadaşlar, yürümemektedir.”

Bakmadan Geçme