Ekonomik zorluk nedeniyle esnaf konuşamaz durumda

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP heyetinin Aksaray izlenimlerin paylaşırken 'Ekonomik zorluğu içine sindiremeyen esnaf konuşamaz durumda' dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP heyetinin Aksaray izlenimlerin paylaşırken “Ekonomik zorluğu içine sindiremeyen esnaf konuşamaz durumda” ifadesini kullandı.

Yer altı suyu çekimi nedeniyle tarım neredeyse bitme noktasında

TBM Genel Kurulunda söz alan Şevkin şöyle konuştu:

“Geçen hafta milletvekillerimizle Aksaray'daydık, biraz Aksaray'la ilgili de bu konuya değinmek istiyorum. Eskil ilçesi, Eşmekaya beldesi, Bozcamahmut, Mutlu, Yeşilkent, Yenikent, Yeşilova, Yeşiltepe, Acıpınar gibi yerlere ziyaretlerde bulunduk. Yaptığımız ziyaretlerde aşırı yer altı suyu çekimi nedeniyle tarımsal sulama konusunda buralar maalesef susuzluk yaşıyor ve tarım neredeyse bitme noktasına gelmiş.”

Yine, köylülerin işlediği hazine arazileri ve topraklar ya birkaç zengine satılmış ya da emlakçıların elinde. 23.500 dekar alanın sadece 5.500 dekarını köylü alabilmiş maalesef. Ekonomik zorluğu içine sindiremeyen esnaf konuşamaz durumda.”

Süte 300 kuruş zam, yem fiyatları ise 6 bin liraya getirilmiş

Süt üreticisinin emeğinin karşılığını alamadığını dile getiren Şevkin, şöyle devam etti:

“Süte 300 kuruş zam yapılırken yem fiyatları 5 bin-6 bin liraya getirilmiş durumda ve meralar da çöle dönmüş olduğu için süt üretimi de neredeyse yapılamaz duruma gelmiş” dedi.

Tarım tamamen bitme noktasında

Şevkin, tarımsal faaliyetlere ilişkin diğer gözlemlerini de şöyle paylaştı:

“Bölgede arpa, buğday, sarımsak, pancar ve ayçiçeği üretimi yapılırken maalesef susuzluk başta olmak üzere, mazot ve gübre fiyatlarının, ilaç fiyatlarının yüksekliği ve benzeri gibi nedenlerle tarım tamamen bitme noktasına gelmiş. Şeker fabrikasının özelleştirilmesi sonrasında da pancar üreticisi kota gibi sorunlarla maalesef karşı karşıya kalmış. Fiyat dengesizliği ve ağır sözleşme hükümleri nedeniyle zor günler yaşıyor.”

Bakmadan Geçme