Adıyaman acıyaman oldu!

Onları depremin çilesinde ölümün kıskacında yoğurdu kader… Ölümün kenarından döndüler. Sevdiklerini toprağa verdiler…Evleri, dükkanları yıkıldı ancak umutları yıkıldı mı ? 6 Şubat'ta asrın felaketiyle karşı karşıya kalan Adıyaman Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinde esnaf odaları başkanları esnaf ve sanatkarlar ile görüşen usta kalem Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk Afetin Esnaflarını kaleme aldı. Neler yaşadılar, neler yaşıyorlar? Esnaf kredileri, devlet yardımları ne durumda ? Ağlayarak okuyup izleyeceğiniz Afetin Esnafları yazı dizisi ve videoları esnafhabertv.com ve youtube kanalında. Adıyaman'da yüzyılın afetini yaşayan esnaf, 'Afetin Esnafları' yazı dizisine konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Adıyaman acıyaman oldu!

"BİZ YARALANDIK"

Fırıncı Sabri Öztürk ise, duygu ve düşüncelerini Adıyaman Saz Evi'nde gönül diliyle anlattı...

"Evet, öncelikle Adıyaman’a hoş geldiniz. Adıyaman’ın buna ihtiyacı var, böyle dokunmalara bizim ihtiyacımız var. Biz yaralandık, paralandık, Adıyaman, acı yaman oldu. Erhan ustam burada yılların sazcısı, Adıyaman Saz Evi’ndeyiz şu an, her şey spontan gelişti, buradan geçerken buraya uğradık ama gönlü büyük bir insanmış, bizi kabul etti. Teşekkür ederiz Erhan ustacım. Sende herkes gibi direniyorsun, şu an Adıyaman direniyor, yaşamaya direniyor ama basına ihtiyaç var. bunu da sizlerden hissediyoruz, hissettiriyorsunuz.

Sana yakın … havası hoş, suyu serin, çok dertlerin vardır senin, garibansın Adıyaman.
Eski saray musallası, ortasında var galası, fakirin yok çay parası, garibansın Adıyaman.
Gögsünde şam bayat eli, şirin olur besni dili, gölbaşının mavi gölü, turistliksin Adıyaman. (turistlik kalmadı da, Gölbaşı’da yıkıldı)

Evet, bende herkes gibi depremi atlattım. Bir anımı anlatayım, arabanın bir ihtiyaç olduğunu hep söyleriz ya, deprem günü ne kadar ihtiyaç olduğunu herkes gördü. Hanıma dedim şu anahtarı al, kurtulmuşuz, git arabaya bin, bir geldim ki araba yok. Bina devrilmiş, 3 gün arabasızdık, yani bilenler bilir. Öyle de bir anım oldu..

Adıyaman vatanımdır,
Hem anamdır, hem babamdır,
Orda doğdum, burada sevdim,
Adıyaman vatanımdır.
Aman aman, aman aman,
Sana kurban Adıyaman.
Aman aman, aman aman,
Sana hayran Adıyaman.
Adıyaman bir cennettir,
Her tarafı gül demettir.
Yeşillenmiş bahçeleri, gölgelenmiş kayaları.
Aman aman, aman aman,
Sana kurban Adıyaman.
Acıyaman, evet, Adıyaman’ı unutmayalım. Adıyaman’ın Gölbaşı, Harmanlı, hepsi dokunma bekliyor.Şu an gerçekten dokunulmaya ihtiyacımız var..."

Bu röportaj   Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü; İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü “Ahilik Töresi Afet Bilinci Güvenli Millet, Güvenli Devlet” başlıklılar projesi kapsamında 6 Şubat’ta depremi ve daha sonra sel felaketiyle karşı karşıya kalan Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya illerinde esnaf odaları başkanları esnaf ve sanatkarlar ile çekilen filmlerden derlenerek yayınlanmaktadır. 

Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!
Adıyaman acıyaman oldu!

Bakmadan Geçme