AK Parti: Pandemi desteği için 311 milyar kaynak kullanıldı

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, pandemi dönemindeki desteklere ilişkin "Hayata geçirilen destek ve teşvikler için bugüne kadar 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanılmıştır." dedi.

Öztürk, TBMM Genel Kuruluna hitap etti.

Cemal Öztürk'ün konuşması tutunaklara şöyle yansıdı:

"Elbette bütün dünyayı etkileyen bu virüs, ülkemizi de her alanda olduğu gibi, ekonomik alanda da etkilemiştir. Bundan en çok etkilenen gruplardan birisi de esnafımızdır. Bugüne kadar esnafımıza Hükûmetimiz gerekli desteği sağlamıştır. Salgının yol açtığı sıkıntıları azaltmak için emekliden ihracatçıya, esnaftan işçiye, çiftçiden sanayiciye kadar herkese yönelik çok ciddi destek paketleri açıklanmış, hayata geçirilmiştir. Hayata geçirilen destek ve teşvikler için bugüne kadar 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanılmıştır. Sosyal destek ve kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere, “Sosyal Koruma Kalkanı” uygulaması kapsamında milletimize doğrudan ve karşılıksız aktarılan kaynak miktarı ise 53 milyarın üzerindedir. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Yeter mi? Elbette yetmez, daha fazlasını inşallah veririz ama ümit ediyoruz en kısa zamanda bu Covid belasından bütün dünya kurtulur.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında da yaptığı konuşmada salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler sebebiyle faaliyetlerine ara verilen veya kısıtlanan sektörlerdeki vatandaşlarımızın sıkıntılarını bildiklerini, özellikle bu kategoride yer alan esnafımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına, kredi kolaylığından istihdam teşviklerine kadar pek çok ilave destekte bulunduklarını ifade ederek tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmaması, kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin bütün imkânlarını seferber ettiklerini ifade etmiştir. Hiç şüphesiz bu tür destek ve teşviklerin kalıcı çözümler olmadığının da farkında olduklarını söylemiştir. Üretimi, istihdamı, ticareti yeniden canlandırmanın yolunun normalleşme adımlarından geçtiğini de asla unutmadıklarını sözlerine ilave etmiştir."

Bakmadan Geçme