Esnaf ve vatandaşa 364 milyarlık pandemi desteği verildi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, pandemi döneminde esnafa, iş dünyasına ve vatandaşa 364 milyar lira destek ve yardımda bulunulduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, pandemi döneminde esnafa, iş dünyasına ve vatandaşa 364 milyar lira destek ve yardımda bulunulduğunu söyledi.

Etyemez, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunları kaydetti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını maalesef ülkemizde de etkisini göstermeye devam etmektedir. Bu salgın tüm alanları etkilediği gibi çalışma alanını da etkilemektedir. Salgının üzerinden, görülmeye başlamasından itibaren Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin verdiği anında karar alma mekanizması sayesinde salgını en az badireyle atlatabilmek için gerekli önlemler alınmıştır. Salgının yol açtığı sıkıntıları azaltmak için içerisinden işçisinden emeklisine, çiftçisinden esnafına, ihracatçısından sanayicisine kadar herkese yönelik çok ciddi destek paketlerini hayata geçirdik. Yaptığımız destekler ve teşviklerle 311 milyar lirayı bulan kaynak kullanarak her bir vatandaşımızın yanında yer aldık. Sosyal Koruma Kalkanı Programı kapsamında vatandaşlarımıza sağladığımız yardım ve desteklerin tutarı 53 milyarı bulmuştur. Bu süreçte, istihdamın olumsuz yönde etkilenmemesi için, hızlı bir şekilde yasa çıkararak işten çıkarma yasağını uygulamaya koyduk. “İstihdama dönüş teşviki” “artı istihdam teşviki” “hızlı işe dönüş teşviki” gibi uygulamalarla da hem işverenimizin hem de işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz."

Bakmadan Geçme