Polis otolarını taşlayıp esnafa saldırmak düşünce hürriyeti mi?

Boğaziçi Üniversitesi olayları sırasında Kadıköy'de polise yardımcı olan 'Bahariye Kuruyemiş' adlı işletmenin sahibi sosyal medyada hedef gösterildi. Esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalırken konu Bahçeli tarafından TBMM gündemine de taşındı.

Kadıköy'de polise yardımcı olan 'Bahariye Kuruyemiş' adlı işletmenin sahibi sosyal medyada hedef gösterildi. Esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalırken konu Bahçeli tarafından TBMM gündemine de taşındı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları bahane ederek İstanbul Kadıköy’de polis araçlarını tekmeleyip taşlayan grupların hedef gösterdiği esnaf, tehditler yüzünden dükkanını kapatmak zorunda kalırken MHP lideri Bahçeli konuya dikkati çekti.

Cumhur İttifakı ortağı olarak hükümete tam destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında Boğaziçi Üniversitesinde yaşananlara ve devletin polisine yardımcı olan bir esnafın hedef gösterilmesine işaret etti.

“Katil polis demek, mesela İstanbul Kadıköy’de polis otolarını taşlamak, esnafa saldırmak, sivillere sataşmak ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sığmaktadır?” diyen Bahçeli şunları kaydetti:

“İstanbul’a okumak, hayatını kazanmak, milletine ve ülkesine hayırlı bir evlat olmak için gelen bir gencimizin yasa dışı sol örgütlerin yuvalandığı hücre evleriyle ne bağı olacaktır?

İnsanlık düşmanlarının değirmenine su taşıması, militan açığını takviye etmesi akılla, mantıkla, insanlıkla izah edilebilir mi?

Rektör atanması “Yasal olabilir, ama demokratik değil” diyenler, kendi fikir ve düşüncenizden başka her görüşe hazımsızlık ve tahammülsüzlük göstermeniz demokrasinin neresiyle bağdaşmaktadır?

Katil polis demek, mesela İstanbul Kadıköy’de polis otolarını taşlamak, esnafa saldırmak, sivillere sataşmak ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sığmaktadır?

1 Şubat’taki olaylarda gözaltına alınan 108 kişiden 101’nin Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgisi ve ilişiği yoktur.

Bu 101 kişinin 79’u DHKPC ve TKP-ML örgüt üyesidir.

Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız, çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse bundan memnun olur musunuz?

Taşlarla, sopalarla sokak sokak polislerle çatışmalarından, geleceklerini kaybetmelerinden mutluluk duyar mısınız?”

Hedef gösterildi

Geçen hafta Kadıköy'de polise yardımcı olan 'Bahariye Kuruyemiş' adlı işletmenin sahibi sosyal medyada hedef gösterildi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları bahane ederek İstanbul Kadıköy’de polis araçlarını tekmeleyip taşlayan grupların hedef gösterdiği esnaf, tehditler yüzünden dükkanını kapatmak zorunda kaldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları bahane eden bir grup, İstanbul Kadıköy'de polis ekiplerinin önünü kesti. Polis aracına tekmelerle saldıran grup, ara sokaklara dağıldı. Bahariye Kuruyemiş adlı işletmenin sahibi polise taş atıp kaçan grubu polise bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, işletmenin sahibi provokatörler tarafından hedef alındı. Sosyal medya hesapları üzerinden hakaretler savuran provokatörlere tepkiler yine sosyal medya platformlarından geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı polise yardımcı olan esnafa destek mesajı gönderdi..

Bakmadan Geçme